ßßß Cookit - przepis na Barszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 8
Składnik
Logo Ilość Czego
burak czerwony 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 sztuk
grzyby suszone według uznania
włoszczyzna 0,5 sztuk
sól według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
ziele angielskie według uznania
liście laurowe 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
cukier według uznania
kwas buraczany 2 szklanek
Wykonanie:
Wczesniej namoczone kapelusze grzybow gotujemy do miekkosci w wodzie, w ktorej sie moczyly. Obrane buraki, wloszczyzne i przyprawy gotujemy ok 30 minut. Wywar z burakow cedzimy przez geste sitko, dodajemy przecedzony wywar z grzybow, kwas buraczany, przyprawiamy sola, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Odstawiamy aby smaki sie polaczyly.
Uwagi:
grzyby suszone : dorodne kapelusze
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Zupy
Komentarze:
Autor: Pyśka ze Sczecina
Data: 2011-03-27
Pychotka........
Autor: Ewcia
Data: 2010-12-13
To tradycyjna potrawa wigilijna w mojej rodzinie, uwielbiam ten barszczyk
Autor: justi
Data: 2010-09-06
Spoko. Tylko, że ja żadnych świąt nie obchodzę i u mnie w rodzinie tak barszcz jemy na co dzień...
Autor: ewa
Data: 2009-12-20
W Wigilie nie gotuje sie nic na miesie, przynajmniej w mojej rodzinie, tradycja dawna, ale dalej podtrzymywana
Autor: adam
Data: 2009-08-25
A gdzie wywar mięsny?
Autor: adam
Data: 2009-08-25
A gdzie wywar mięsny do tego barszczu? Jeśli on ma być zdrowy i smaczny to musi być wywar ale mięsno-warzywny, a nie sam warzywny.
Autor: Floress
Data: 2008-12-18
Moja babcia robiła barszczyk z grzybami ;)
Autor: ibeata
Data: 2008-12-11
ugotuje na wigilie , bardzo dobry
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3202/Barszcz-czerwony-z-grzybami