Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czego
burak czerwony 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 sztuk
grzyby suszone według uznania
włoszczyzna 0,5 sztuk
sól według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
ziele angielskie według uznania
liście laurowe 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
cukier według uznania
kwas buraczany 2 szklanekWykonanie:Wczesniej namoczone kapelusze grzybow gotujemy do miekkosci w wodzie, w ktorej sie moczyly. Obrane
buraki,
wloszczyzne i
przyprawy gotujemy ok 30 minut.
Wywar z burakow cedzimy przez geste sitko, dodajemy przecedzony
wywar z grzybow,
kwas buraczany, przyprawiamy
sola,
pieprzem,
sokiem z cytryny i
cukrem. Odstawiamy aby smaki sie polaczyly.Uwagi:
grzyby suszone : dorodne kapeluszePotrawy z
GrzybówWigiliaZupyKomentarze:Autor: Pyśka ze SczecinaData: 2011-03-27Pychotka........Autor: EwciaData: 2010-12-13To tradycyjna potrawa wigilijna w mojej rodzinie, uwielbiam ten barszczykAutor: justiData: 2010-09-06Spoko. Tylko, że ja żadnych świąt nie obchodzę i u mnie w rodzinie tak barszcz jemy na co dzień...Autor: ewaData: 2009-12-20W Wigilie nie gotuje sie nic na
miesie, przynajmniej w mojej rodzinie, tradycja dawna, ale dalej podtrzymywanaAutor: adamData: 2009-08-25A gdzie
wywar mięsny?Autor: adamData: 2009-08-25A gdzie
wywar mięsny do tego barszczu? Jeśli on ma być zdrowy i smaczny to musi być
wywar ale
mięsno-warzywny, a nie sam warzywny.Autor: FloressData: 2008-12-18Moja babcia robiła barszczyk z
grzybami ;)Autor: ibeataData: 2008-12-11ugotuje na wigilie , bardzo dobryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: