ßßß
Składniki:50 dag wątróbki kurzej50 dag surowego boczku2 nóżki z kurczakaFilet z kurczaka3 jajkaCzerstwa kajzerkaMarchewPietruszkaKawałek poraCebulaPrzyprawy (pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka, liść laurowy, gałka muszkatołowa)Mięso przekładamy do garnka wraz z marchewką, pietruszką, cebulą, porem. Dodajemy liść laurowy i gotujemy ok. 30 minut.Wątróbkę kroimy i obgotowujemy.Z wywaru wyjmujemy mięso, studzimy, kroimy i mielimy trzykrotnie w maszynce.Kajzerkę moczymy w wodzie, odciskamy i również przepuszczamy przez maszynkę.Do masy wbijamy jajka, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.Formę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy masę mięsną, wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy ok. 70 min w 180 st. C.Smacznego!