ßßß
Do zabawy zostałam zaproszona przez Shyfull - z miłą chęcią odpowiem na Twoje pytania:)Najlepszy dodatek do truskawek to..??Same, bez dodatków:) Choć czasem mam ochotę wymieszać je ze śmietaną i z cukrem, taki słodki smak z dzieciństwa:)Gadżet w kuchni bez którego nie mogłabyś się obejść?Blender!Czego nigdy nie jadłaś a chciałabyś spróbować?Deseru "Fatamorgana" autorstwa Mr.T :]Ulubione kluski - jakie i z czym?Z sera białego, z bułką tartą i masłem...mmmm...Pierwsza samodzielnie przyrządzona przez Ciebie potrawa to?Smażone pieczarki;)Jeśli dostałabyś się do finału jakiegoś popularnego programu kulinarnego przyrządziłabyś..?Na szczęście mi to nie grozi:]Twoje potrawy są.....Smaczne:)Gdzie zazwyczaj jesz? (przy stole, biurku, na łóżku, inne..)Przy stole.Wymarzone śniadanie do łóżka to?Gorąca czekolada, tosty z dżemem...Spodnie i trampki czy spódnica i szpilki??Spódnica i szpilki;)Bez czego (kulinarnego lub nie) nie potrafiłabyś żyć?Ciężko byłoby bez książek, gier i komputera;)***Składniki:1/2 szklanki ryżu2 łyżki oleju z pestek dyni Zielony Nurt3 łyżki oleju ze słonecznika Zielony NurtSok z 1/2 cytrynySzczypta soliSzczypta pieprzuOdrobina przegotowanej wody2 ząbki czosnkuRyż gotujemy, odcedzamy, odstawiamy na 20 minut.Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.Smacznego!W przepisie wykorzystałam produkt firmyWpisując kod BL100019 otrzymacie w sklepie internetowym zniżkę 5 zł na zakupy (uwaga: kod działa przy zakupach min. 50 zł).