ßßß
Przygotowanie:Pokroić w drobna kostkę cebulę, czosnek, paprykę a seler i marchew zetrzeć na tarce do jarzyn. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebule i czosnek a następnie resztę warzyw i dusić około 10 minut.Do warzyw dodać mięso mielone i smażyć kolejne 10 minut. Na koniec wlać pomidory i sok pomidorowy, doprawić ziołami, cukrem, solą i pieprzem. Pozostawić na ogniu na kolejne 20 minut, do momentu aż płyn wyparuje.Piekarnik nastawić na 180 stopni.Cukinię pociąć w bardzo cienkie pasy obieraczką do warzyw.W żaroodpornym naczyniu układać naprzemiennie plastry cukinii i sos mięsny (4 warstwy). Na ostatnią warstwę mięsa poukładać umyte liście szpinaku. Posolić i popieprzyć z wierzchu.Wstawić lasagne do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut. Po tym czasie na szpinaku poukładać plastry mozzarelli i jeszcze przez 15 minut zapiekać całość.Lasagne przed podaniem dobrze jest lekko ostudzić, żeby łatwiej ją było nakładać. Na dnie naczynia będzie sporo płynu, bo cukinia ma w sobie dużo wody, ale to w niczym nie przeszkadza :)