ßßß
Dziś ryba w nieco innym wydaniu. Przygotowałam fileta z dorsza w panierce z płatków owsianych - zawsze zdrowiej niż w mącznej panierce:)Potrzebujemy:1 filet rybny (ja miałam dorsza)4 łyżki płatków owsianychkapusta kiszona1 marchewkasól, pieprz, kminek, tymianekoliwa z oliwekolej do smażenia1 woreczek ryżu1 jajko1. Gotujemy wodę na ryż, solimy i po zagotowaniu wrzucamy woreczek ryżu. Gotujemy zgodnie z podaną instrukcją na opakowaniu.2. Marchew trzemy na grubej tarce. Dodajemy ją do kapusty. Doprawiamy pieprzem i dodajemy łyżkę oliwy z oliwek i odrobinę kminku.3. Rybę myjemy i przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.4. W jednym talerzu roztrzepujemy jajko, do drugiego wsypujemy płatki. Każdy kawałek ryby moczymy w jajku i następnie w płatkach i kładziemy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z każdej ze stron do zarumienienia (po jakieś 34 minuty).Leniwej niedzieli!