ßßß
Potrzebne będą (na 4-6 porcji):- 600g kiszonej kapusty- 1 duża marchew, starta na grubo- 1 średnia cebula, pokrojona w drobne piórka- 3-4 łyżki oliwy z oliwek lub innego oleju (np. rzepakowego)- sól do smaku- świeżo mielony pieprz- opcjonalnie: kminekSposób przygotowania:1) Kapustę odciskamy z nadmiaru soku (który ze smakiem wypijamy) i wkładamy do miski.2) Dodajemy marchew i cebulę oraz oliwę i mieszamy wszystko dokładnie.3) Dodajemy niewielką ilość soli, w zależności od tego, jak słona była sama kapusta.4) Można dodać ziarna kminku. Kapusta użyta do tego przepisu była już z kminkiem.5) Całość surówki w misce, lub indywidualne porcje na talerzach, posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego =)Agnieszka