ßßß
 
            
         kilka liści włoskiej kapustymarchewkaselerpół cebulikoncentrat pomidorowytłuszcz + mąka = zasmażkatrochę pora (zielone części)2 liście laurowe1 ziarenko ziela angielskiegopieprz, sól, gałka muszkatołowa, majeranekMarchew i seler kroimy w słupki. Cebule kroimy w piórka, pora w paseczki. Wszystko wrzucamy do gara. Dolewamy trochę oleju trochę wody i dusimy przez chwilę. Liście kapusty kroimy na długie paski i również dodajemy do garnka. Solimy, kolejną chwilę podduszamy, a następnie zalewamy wodą (około 1,5L), dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy wszystko do miękkości. W tym czasie możemy przygotować zasmażkę. 2 łyżki masła roztapiamy na patelni, dodajemy 2 łyżki mąki, energicznie mieszamy. Na patelnie wlewamy jedna chochlę wywaru warzywnego, a potem całą zawartość patelni do garnka. Mieszamy. Dodajemy łyżkę lub dwie koncentratu i przyprawiamy jeszcze pieprzem, gałka muszkatołową i majerankiem. Gotujemy jeszcze chwilę. Próbujemy. Ewentualnie jeszcze doprawiamy i jemy.
kilka liści włoskiej kapustymarchewkaselerpół cebulikoncentrat pomidorowytłuszcz + mąka = zasmażkatrochę pora (zielone części)2 liście laurowe1 ziarenko ziela angielskiegopieprz, sól, gałka muszkatołowa, majeranekMarchew i seler kroimy w słupki. Cebule kroimy w piórka, pora w paseczki. Wszystko wrzucamy do gara. Dolewamy trochę oleju trochę wody i dusimy przez chwilę. Liście kapusty kroimy na długie paski i również dodajemy do garnka. Solimy, kolejną chwilę podduszamy, a następnie zalewamy wodą (około 1,5L), dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy wszystko do miękkości. W tym czasie możemy przygotować zasmażkę. 2 łyżki masła roztapiamy na patelni, dodajemy 2 łyżki mąki, energicznie mieszamy. Na patelnie wlewamy jedna chochlę wywaru warzywnego, a potem całą zawartość patelni do garnka. Mieszamy. Dodajemy łyżkę lub dwie koncentratu i przyprawiamy jeszcze pieprzem, gałka muszkatołową i majerankiem. Gotujemy jeszcze chwilę. Próbujemy. Ewentualnie jeszcze doprawiamy i jemy.