Wykonanie
Pojawiły się już
młode warzywa. Wiem , że na razie tylko takie importowane, ale nie mogłam się powstrzymać :)

SKŁADNIKI:2
młode kapusty0,5kg
mięsa mielonego1
cebula1
marchewkapomidory z puszki1 łyżka
koncentratu pomidorowego3 łyżki
śmietanysól,
lubczyk,
papryka chili,
pieprz,
olejkilka
młodych ziemniakówświeży
koperek
Kapustę przekroić na pół,wsadzić do dużej miski i sparzyć wrzątkiem. Po 10 minutach odcisnąć
wodę i poszatkować
kapustę jak na bigos,
marchewkę pokroić w cieniutkie plasterki. Następnie doprawić
solą i odstawić na około pół godziny, aby się przeżarła. W rondlu rozgrzać
olej, następnie zeszklić na nim
cebulkę a następnie
mięso mielone.

Po podsmażeniu
mięsa wkładać stopniowo poszatkowane warzywa i dobrze wymieszać z
mięsem. Dodać
pomidory z puszki i
przecier pomidorowy,
papryczkę chilli i
pieprz,
lubczyk oraz połowę posiekanego
koperku. Przykryć i na małym ogniu dusić do miękkości (około 20-30 minut). Na sam koniec dodać 3 łyżki
śmietany i wymieszać.

Podawać z młodymi
ziemniakami . Całość oprószyć pozostałym świeżym
koperkiem.


Pierwszy obiadek zjedzony na balkonie. Cudnie wiosennie!!!