Wykonanie
Taka domowa wersja modnego pieczonego
kurczaka w worku

SKŁADNIKI:2
udka kurczakakilka
ziemniakówrozmarynsól,
oregano,
papryka,
pieprz,
czosnek,
lubczyk,
oliwarękaw (worek do pieczenia)surówka:
pomidory malinowe z
cebulą w
śmietanie :P

Marynatę zrobić z
mieszanki przypraw i
oleju lub
oliwyMięso umyć i osuszyć. Włożyć do marynaty i dokładnie wymieszać, by oblepiła całe udka. Zamknąć i odstawić do lodówki .Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Rękaw ułożyć na naczyniu do pieczenia. Do środka wsadzamy udka. Dokładnie spiąć
Kurczaka piec ok 50 minut. Po tym czasie odciąć górną część rękawa i podpiec na grillu około 10-15 minut do zrumienienia skórki.

Ziemniaczki umyć i podzielić na ósemki. Ja zawsze delikatnie podgotowuje w osolonej wodzie. Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i wymieszać z
rozmarynem i
oliwą. Piec do zarumienienia.

Podawać z ulubiona sezonową surówką.

Smacznego !!!