Wykonanie
Może nie jest to tradycyjna zupa fasolowa, ale mimo ekspresowego wykonania smakuje wyśmienicie:)

SKŁADNIKI:2 puszki
białej fasoli2
marchewki1
pietruszka1 kawałek
pora1 łyżka
masła1 kawałek
selera1-2
ziemniakisól i
pieprzlubczyk,
słodko paprykaziele angielskie,
liść laurowy,
pieprz w ziarnach,
majeranekprzyprawa do potraw z
fasoli4 łyżeczki
przecieru pomidorowegoszponder wołowykiełbasa wędzona
Do garnka wlać
wodę, umieścić w niej
szponder wołowy, postawić na wolnym ogniu, przez minimum 30 minut. W tym czasie pokroić oczyszczone:
ziemniaki i cała
włoszczyznę. Wsypać do
wody. Dodać
przyprawy:
pieprz,
ziele angielskie,
liść laurowy,
lubczyk,
słodką paprykę.

Gotować aż warzywa będą miękkie. Do zupy dodać
fasolę białą z puszki razem z zalewą. Na
malej patelni rozpuścić kawałek
masła, zeszklić
kiełbaskę,wsypać do zupy, dołożyć
przecier pomidorowy i wymieszać. Zupę na talerzu można ozdobić
natką pietruszki.

Smacznego!