Kolejne zbiory z naszej plantacji i kolejne boczniakowe danie :DSKŁADNIKI:boczniaki2 l wodytacka włoszczyzny3 ząbki czosnkusól, pieprz, imbir mielony,lubczyk, ostra papryka mielona, majeranek- dużo majeranku, liść laurowy, ziele angielskie1 łyżeczka masła1 łyżka olejuBoczniaki pokroić w poprzek tak, aby przypominały flaczki wołowe. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Cebulę podsmażyć na tłuszczu, po chwili dodać pokrojone boczniaki i posiekany ząbek czosnku.Przesmażyć i dodać do gotujących się startych warzyw tworzących bulion. Dodać przyprawy i gotować aż wszystko zmięknie maksymalnie 15 minut.Na koniec proponuję delikatnie zagęścić zacierką z masła i mąki.Szybko i pysznie !!