Wykonanie
U nas w domu, każdy lubi
rybę na swój sposób, dlatego tym razem robimy podwójne menu.
Łosoś gotowany na parze z
włoszczyzną oraz
dorsz smażony w migdałach

SKŁADNIKI:2 dzwonki
łososia2
filety z dorszaziemniaki pieczone z
masłem i
rozmarynemszpinak w
śmietaniesol,
pieprz,
czosnek,
jajko,
mąka,
migdały,
włoszczyzna
Oba filety należy oczyścić i umyć pod bieżącą
wodą. Osuszyć na ręczniku papierowym, następnie oprószyć
solą i
pieprzem.
Łososia umieścić w garnku na parze i gotować wraz z
włoszczyzną 10-15 minut pod przykryciem.

Natomiast
dorsza obtoczyć najpierw w
mące, następnie w rozbełtanym
jajku a na koniec w płatkach
migdałów. i smażyć na
oleju do uzyskania złotego koloru panierki z
migdałów.Obie
ryby podałam ze
szpinakiem i pieczonymi
ziemniakami z
masłem,
rozmarynem i
czosnkiem
Smacznego !!!