Wykonanie
To danie
jadłam już dwa
razy w życiu,zawsze w tym samym miejscu, restauracji na drodze z Zamku Moszna. Niepozorny Zajazd przy drodze a dania jakie tam podają są niesamowite!!Najlepiej odwiedzić Zamek Moszna gdy kwitną azalie :D tzn. teraz w maju/czerwcu

SKŁADNIKI:5 kotletów wieprzowychpęczek białych
szparagówkilka
młodych ziemniakówśmietana 18%serek topionyser żółtysól,
pieprz,
pietruszka,
cukier,
czerwona papryka chilli
Szparagi i
ziemniaki obrać i podgotować na parze, dodając
sól i pół łyżeczki
cukru. Następnie umyć
mięso, osuszyć na ręczniku papierowym. Doprawić
solą i
pieprzem. Obsmażyć kotlety na
oleju, kolejno dodać trochę
wody.

Dusić przez chwilę z dodatkiem
czosnku. Dodać
śmietanę i
serek topiony, i
starty ser zółty. Wyłączyć gaz, i mieszać do momentu roztopienia
serów, dosypać
suszoną pietruszkę.W naczyniu żaroodpornym ułożyć kotlety, na nich ugotowane
szparagi. Zalać sosem
serowym a na nim ułożyć ziemniaczki pokrojone w talarki.

Piec w piekarniku nastawionym na 190stopni. Pod koniec dosypać do pieczącego się dania
sera zółtego.

Poczekać aż się trochę zarumieni.Podawać z
papryczką chilli.

Smacznego !!!