Młodeziemniaki uprażone nad żarem. Soczyste i delikatne. Podawane ze świeżym masłem śmietankowym (można przygotować samemu) oraz młodziutką zieloną pietruszką.1 kg młodychziemniakówsólpieprz500 ml śmietanki kremówkipęczek młodej zielonej pietruszki- Ziemniaki dokładnie myjemy - nie obieramy ze skórki.- W folię aluminiową zawijamy po trzy - cztery ziemniaczki, uprzednio doprawiając je, a następnie szczelnie zawijając.- Paczuszki układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok 30 minut.- Śmietanę kremówkę wlewamy do miski i na średnich obrotach (nie na najniższym) ubijamy do momentu oddzielenia się maślanki i masła. Powinno to zająć około 20 - 25 minut. Odcedzamy masło od maślanki i lekko doprawiamy je solą.- Ciepłe ziemniaczki obkładamy masłem i posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.Smacznego:)