Jesień póki co jest piękna, ciepła i złota, dlatego sezon grillowy trwa w najlepsze. Zmieniają się tylko trochę składniki i dodatki na bardziej sezonowe.2 podwójne piersi kurczakaok 20 śliwek węgierek10 plastrów boczku4 łyżki sosu sojowego2 łyżki musztardysok z 0,5 cytryny1/4 łyżeczki imbiru1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu2 łyżki oleju/oliwyPierś oczyścić i pokroić w kostkę ok 3x3 cm. Wymieszać sos sojowy, musztardę, olej, sok z cytryny, imbir i pieprz i zamarynować mięso na około 2-3h. Śliwki wypestkować, ale nie rozdzielać ich do końca. Plastry boczku przekroić na pół, w każdy kawałek zawinąć śliwkę. Nadziewać na zwilżone wodą patyczki naprzemiennie kurczaka i owinięte boczkiemśliwki. Grillujemy aż się zarumieni. Można oczywiście również na patelni grillowej lub w piekarniku. Pyszne są!W drugiej wersji zamiast śliwek dodałam dynię