ßßß
Cookit - przepis na fasolka po bretonsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
fasolka po bretonsku
Składniki
Kiełbasa
Boczek wędzony
Koncentrat pomidorowy
Olej
Cebula
Pieprz
Papryka słodka
Cukier
Majeranek
Przyprawy
Fasola
Zioła prowansalskie
Bazylia
Oregano
Chili
Czosnek
Ketchup
Wykonanie
Skladniki:
fasola
"jas"
kielbasa
boczek wedzony
koncentrat pomidorowy
olej
cebule
sol
pieprz
papryka slodka
cukier
majeranek
czaber
przyprawa
do dan z
fasoli
ziola prowensalskie
bazylia
oregano
troche
chilli
kucharki smak lata i wiosny
czosnek
kechup
fasole
dokladnie myjemy,zalewamy wrzatkiem i odstawiamy na noc.nastepnego dnia przelewamy
fasole
z
woda
do garnka i zalewamy dodatkowa
woda
.gotujemy az zmiekknie(ma byc miekka ale nie rozgotowana)
kielbase
,
boczek
cebule
czosnek
kroimy w kostke.na patelni rozgrzewamy
olej
szklimy
czosnek
,
cebule
pozniej dodajemy kielnase i
boczek
smazymy chwile razem iprzekladamy do garnka z
fasola
.odlewamy troche
wywaru
z
fasolki
,mieszamy w nim
kechup
i
koncentrat pomidorowy
,dokladnie mieszamy i wlewamy do
fasoli
.dodajemy
przyprawy
i dusimy chwile.nie podaje wam ilosci bo u mnie zawsze robione jest w wielkim garnku jak dla wojska,pozniej zamrazam i gdy nie mam czasu gotowac obiad na szybko jak znalazl ;)
Źródło:
http://kulinaria-margo.blogspot.com/2014/06/fasolka-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)