Wykonanie
Jesienna zupa ze świeżych warzyw, jedna z naszych ulubionych. Moje dzieci nie przepadają za typową zupą jarzynową, zwłaszcza nie lubią
brukselki i
pora, ale taką wersję zjadają z dokładką ;)

Składniki:
kapusta świeża 1/4 główki
papryka 1 szt
pomidory 2 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 4-5 szt
koperek 1 łyżeczka
sól,
pieprz do smaku
oliwa lub
olejfilet z indyka lub
kurczaka 1 łyżeczka200 gDo mojej zupy wrzuciłam
zieloną paprykę, ale czerwona zdecydowanie lepiej poprawiłaby kolor ;)Przygotowanie:
Mięso ugotować w osolonej wodzie.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić. Z
papryki usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobne paski.
Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem, chwilę pogotować i odlać
wodę. Dodać
ziemniaki,
marchew,
pomidory,
paprykę,
oliwę i
mięso, zalać
wodą i gotować aż
ziemniaki będą miękkie. Doprawić
solą,
pieprzem, dodać
koperek (świeży lub suszony).