Wykonanie

Składniki- farsz:500 g
mięsa wieprzowego ( ja dałam
karkówkę),400 g
mięsa drobiowego,2
marchewki,1
pietruszka,około 1/5
selera,1 duża
cebula,1 łyżka
masła,1 łyżka
vegety,
przyprawy do smaku: sol,
pieprz,
papryka,
majeranek.Wykonanie:
Mięso zalać
wodą, dodać wszystkie warzywa (prócz
cebuli), doprawić
vegetą i ugotować do miękkości. Pozostawioną
surową cebulę, posiekać, zeszklić na łyżce
masła. Ugotowane i wystudzone
mięso, warzywa,
czosnek i
cebule zmielić. Tak przygotowana masę
mięsną doprawić do smaku
przyprawami.
Mięso podlać 1/2 szklanki rosołu pozostałego po gotowaniu i dokładnie wymieszać.Do zrobienia 10 krokietów użyłam po łowy farszu, ponieważ z drugiej po łowy zrobiłampierogi z
mięsem- klikSkładniki- naleśniki:400 ml
mleka,około 150 g
maki pszennej,
jajko,szczypta
soli,
olej- do smażenia.Panierka:2
jajka,
bułka tarta,
olej- do smażenia.Wykonanie:
Mleko,
mąkę,
jajko, s ó l zmiksować na gładką masę. Naleśniki smażyć na patelni z odrobina gorącego tłuszczu i odłożyć do wystygnięcia.Farsz nakładać na naleśniki i zawijać. Przed podaniem panierować krokiety w
jajku i
bułce tartej, smażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor.