ßßß
 
            
         Dobre takie kotleciki i do tego można wykorzystać jako farsz pozostałości „poświąteczne” – u mnie okruchy serów żółtych i pleśniowych, marynowaną paprykę i natkę pietruchy.
Dobre takie kotleciki i do tego można wykorzystać jako farsz pozostałości „poświąteczne” – u mnie okruchy serów żółtych i pleśniowych, marynowaną paprykę i natkę pietruchy. Składniki:pierś z kurczaka – 3 szt,ser żółty – 3 plasterki,ser pleśniowy Cordon Bleu – 30 g,pietruszka natka – 1/2 pęczka,papryka marynowana – 3 paski,bułka tarta – 3 łyżki,mąka pszenna – 3 łyżki,jajko – 1 szt,olej do smażenia,sól do smaku.Przygotowanie:Mięso opłukać. Każdą pierś przeciąć tworząc kieszonkę. Delikatnie rozbić tłuczkiem, żeby kotlety nie były za grube. Część natki umyć i posiekać. W każdą kieszonkę nałożyć plasterek żółtego sera, kawałek sera z niebieską pleśnią, pasek papryki oraz trochę posiekanej natki. Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Przygotować naczynia z mąką i bułką. Każdego kotleta panierować w mące, jajku a potem w bułce. Solić i układać na patelni na rozgrzanym oleju. Smażyć na małym ogniu najpierw w z jednej strony a potem delikatnie obracać i z drugiej. Uważać przy odwracaniu, jeśli byłyby problemy to można spiąć drewniana wykałaczką. Smacznego.
Składniki:pierś z kurczaka – 3 szt,ser żółty – 3 plasterki,ser pleśniowy Cordon Bleu – 30 g,pietruszka natka – 1/2 pęczka,papryka marynowana – 3 paski,bułka tarta – 3 łyżki,mąka pszenna – 3 łyżki,jajko – 1 szt,olej do smażenia,sól do smaku.Przygotowanie:Mięso opłukać. Każdą pierś przeciąć tworząc kieszonkę. Delikatnie rozbić tłuczkiem, żeby kotlety nie były za grube. Część natki umyć i posiekać. W każdą kieszonkę nałożyć plasterek żółtego sera, kawałek sera z niebieską pleśnią, pasek papryki oraz trochę posiekanej natki. Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Przygotować naczynia z mąką i bułką. Każdego kotleta panierować w mące, jajku a potem w bułce. Solić i układać na patelni na rozgrzanym oleju. Smażyć na małym ogniu najpierw w z jednej strony a potem delikatnie obracać i z drugiej. Uważać przy odwracaniu, jeśli byłyby problemy to można spiąć drewniana wykałaczką. Smacznego.