Wykonanie
Jakiś czas temu otrzymałam od firmy Eterno paczuszkę naturalnych produktów bez konserwantów, na pierwszy rzut poszła do użycia salsa paprykowa, doskonale współgrała z delikatnym
mięsem drobiowym i podkreśliła jego smak. Polecam na prosty pyszny obiadek. Zachęcam do zapoznania się z ofertą firmy, mają naprawdę ciekawe produkty!
Skladniki:1 podwójny
filet z kurczaka3 łyżki salsy paprykowej½
czerwonej papryki8 dag
suszonych pomidorów w zalewie8 dag startego
żółtego seraSól do smakuPanierka:1
jajkoMąka pszennaBułka tartaOlej do smażeniaSposób wykonania:
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą
paprykową, oprószamy
solą, dodajemy pokrojone
pomidory z zalewy oraz
paprykę, posypujemy
startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w
mące, rozkłóconym
jajku z
solą oraz
bułce tartej, smażymy na
oleju z każdej strony na złocisto.Smacznego!