O niebo lepsza od sklepowych musliPolecam!Moja granolaSkładniki1 szklanka płatków owsianych zwykłych lub górskich1 szklanka płatków żytnichpół szklanki otrąb orkiszowych lub pszennychpół szklanki amarantusa ekspandowanego3 łyżki siemienia lnianegogarść suszonych jagód gojigarść rodzynek2 łyżki pestek dyni2 łyżki pestek słonecznikagarść płatków migdałowych lub dowolnych orzechów2-3 łyżki dobrego mioduSposób przygotowaniaKrok 1Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy miód i dokładnie ugniatamy, aby masa była lekko wilgotna. Następnie wysypujemy ją na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut. Wystudzoną granolę przekładamy do suchego słoika.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyBakalioweciasteczka z miodemBananowe placuszki z rodzynkamiŚniadaniowa jaglankaSałatka z pestkami dyniKasza jaglana ze śliwką