ßßß
Mascarpone i śmietanę ubić. Dodać kajmak i ucierać. Jeśli uważacie, że masa jest zbyt płynna, można dodać żelatyny rozrobionej w paru łyżkach wody, wg przepisu na opakowaniu. Ja nie dodawałam. Można przełożyć tort kremem. Po nałożeniu masy na płat, posypać krem orzechami. Postąpić podobnie z kolejną warstwą.Krok 4Kiedy mamy przełożony tort, smarujemy go po bokach i z wierzchu resztą kremu. Tak, tą resztą, której jeszcze nie zjedliśmy ;) Boki tortu obłożyłam wiórkami czekoladowymi, które przesłała nam firma www.slodkiswiat.com.pl Bardzo łatwo to robić szerokim nożem, po prostu nabieramy je na nóż i przyklejamy do boku tortu.Krok 5Wierzch obsypałam orzechami włoskimi, uprażonymi migdałami oraz perełkami w kolorze niebieskim. Również z www.slodkiswiat.com.pl