ßßß Cookit - przepis na Słodko i Pieprznie: Biszkopt (przepis I)

Słodko i Pieprznie: Biszkopt (przepis I)

nazwa

Wykonanie

Prosty-Pyszny-Puszysty. Tradycyjny biszkopt idealny zarówno jako baza do tortu jak i solo na lekki podwieczorek.(spróbujcie go podać z gęstym ciepłym sokiem malinowym domowej roboty....hmmmm pycha)
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
4 łyżki wody
szczypta soli
Wszystkie składniki miksujemy na wysokich obrotach przez 5 min, następnie przelewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem foremki i pieczemy w temp. 180 st przez 40 min (przepis na foremkę o średnicy 22 cm)
Źródło:http://slodkoipieprznie.blogspot.com/2013/06/biszkopt-przepis-i.html