ßßß
Cookit - przepis na Gulasz wieprzowy z czerwoną fasolą i czerwoną soczewicą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz wieprzowy z czerwoną fasolą i czerwoną soczewicą
Składniki
Wieprzowina
Marchew
Cebula
Czosnek
Pietruszka
Bulion wołowy
Fasola czerwona
Soczewica czerwona
Sól
Pieprz
Chili
Zioła
Gałka muszkatołowa
Wykonanie
600 g
mięsa wieprzowego
2
marchewki
1
cebula
3 ząbki
czosnku
1
pietruszka
500 ml
bulionu wołowego
50 g kostki wołowej- domowy wyrób1 puszka 400 g
czerwonej fasoli
2 łyżki
czerwonej soczewicy
sól
pieprz
szczypta
chili
pieprz
ziołowy
staropolskiszczypta
gałki muszkatołowej
tłuszcz do smażenia
Mięso
pokroić na drobne kawałki.
Cebulę
i
czosnek
posiekać, podsmażyć na tłuszczu, dodać
mięso
, przysmażyć aż odparuje i zacznie się rumienić, dodać
bulion
,
przyprawy
do smaku, i domową kostkę wołową. Gotować pod przykryciem przez ok 1 godzinę. Dodać
fasolę
i
soję
i jeszcze gotować aż
soja
zupełnie się rozpadnie.Gulasz podawać do
pieczywa
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/04/gulasz-wieprzowy-z-czerwona-fasola-i.html
Przepisy powiązane
Pasztet z czerwonej soczewicy
Pasztet z soczewicy
Zupa krem z soczewicy czerwonej
Zupa krem z brokułów
Pasztet warzywny z quinoą
Składniki powiązane (0)