Wykonanie
            Tydzień temu po raz pierwszy użyłam mojego blendera, który dostałam na urodziny. Jestem zachwycona. Dotychczas wszystko przelewałam do miksera, ale to niepotrzebne zamieszanie i więcej naczyń do mycia. Polubiłam blender! Teraz 
będę szukać przepisów na zupy-kremy i po kolei 
będę je wypróbowywać a później wstawiać na bloga :)Przepis pochodzi z jakieś gazety, nie pamiętam tytułu.

Składniki:200 g 
soczewicy czerwonej1 litr 
bulionu mięsnego lub warzywnego1 puszka pokrojonych 
pomidorów1 
cebula2 ząbki 
czosnku1 
marchewsól, 
pieprz2 łyżki 
olejupietruszka do dekoracji

Sposób przygotowania:W garnku rozgrzej 
olej, 
cebulę pokrój w piórka wrzuć do garnka. Dodaj 
czosnek i podsmaż.Wlej 
bulion, dodaj 
soczewicę, 
marchew pokrojoną w kostkę i 
pomidory. Gotuj, aż 
soczewica będzie al dente czyli lekko twarda około 20 - 25min. Zmiksuj blenderem i dodaj 
przyprawy do smaku. Możesz podawać z łyżką 
śmietany. ( ja ominęłam ten krok). Smacznego!