Wykonanie
200 g
makaronu rigatoni1 kostka
sera białego2 łyżki pesto z
pietruszki przepis
pieprz ziołowypieprz czarny1
jajko1 duży ząbek
czosnkubiały sos beszamelowy1 łyżeczka
masła1/4
cebuli2 łyżeczki
mąki1 szk
mlekaszczypta
imbirusólpieprzjajkoMakaron ugotować na pół miękko, odcedzić przepłukać dobrze pod zimną bieżącą
wodą.
Ser utrzeć z pesto i
jajkiem, dodać
czosnek, przyprawić do smaku, wymieszać.Przełożyć masę do rękawa cukierniczego bez końcówki i nadziać
makaron, ustawić w jednym lub dwu naczyniach.W małym rondelku rozpuścić
masło, dodać drobno posiekaną
cebulę, przysmażyć.
Mleko rozmieszać z
mąką, dodać do przysmażonego
masła, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Kiedy sos będzie miał konsystencję budyniu zestawić z ognia, wbić
jajko i energicznie wymieszać. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
imbirem.Sosem zalać nadziewany
makaron, Wstawić do piekarnika na ok 20- 25 min temp 180 st. Zapiec.