ßßß
200 g makaronu rigatoni1 kostka sera białego2 łyżki pesto z pietruszki przepispieprz ziołowypieprz czarny1 jajko1 duży ząbek czosnkubiały sos beszamelowy1 łyżeczka masła1/4 cebuli2 łyżeczki mąki1 szk mlekaszczypta imbirusólpieprzjajkoMakaron ugotować na pół miękko, odcedzić przepłukać dobrze pod zimną bieżącą wodą.Ser utrzeć z pesto i jajkiem, dodać czosnek, przyprawić do smaku, wymieszać.Przełożyć masę do rękawa cukierniczego bez końcówki i nadziać makaron, ustawić w jednym lub dwu naczyniach.W małym rondelku rozpuścić masło, dodać drobno posiekaną cebulę, przysmażyć. Mleko rozmieszać z mąką, dodać do przysmażonego masła, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Kiedy sos będzie miał konsystencję budyniu zestawić z ognia, wbić jajko i energicznie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem.Sosem zalać nadziewany makaron, Wstawić do piekarnika na ok 20- 25 min temp 180 st. Zapiec.