ßßß

ciasto1,5 szkl mąki1 jajko125 g masłaszczypta soli1 łyżka utłuczonych drobniutko grzybów suszonych
pieprz ziołowyszczypta proszku do pieczenianadzienie250 g sera kanapkowego "falvita" lub innego tego typu100 g białego sera1 jajko4 łyżki śmietanypieprz,pieprz ziołowyszczypta chili w płatkachświeże zioła; majeranek, bazylia, oregano, natka pietruszkiok 500 g fasolek (fasolnik chiński)
Fasolnik umyć , związać 1- 2 gumkami i ugotować na parze (ok 15 min) Wyjąć, wystudzić.Ciasto zagnieść, wylepić nim formę i nakłuć widelcem. Piekarnik nagrzać do 180 st , podpiec spód ok 12 min. W tym czasie widelcem rozgnieść produkty potrzebne do masy serowej wraz z drobno posiekanymi świeżymi ziołami.Na podpieczony spód rozsmarować równo ser i równiutko od zewnątrz do samego środka spiralnie ułożyć fasolki . Posypać żółtym serem i oregano .. piec ok 40 min podawać z pomidorem i sosem słodko kwaśnym.



