ßßß Cookit - przepis na Schaboszczak z pieczarkami

Schaboszczak z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

3 plastry schabu
150 g pieczarek
pół cebuli
sól
pieprz kolorowy
oregano
do panierowania ;
mąka
jajko
bułka tarta
młode ziemniaki
sałata
Pieczarki umyć, pokroić na plasterki i usmażyć na maśle razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą oregano.
Schab robić młotkiem na cienki duzy kotlet, posypać solą i pieprzem kolorowym z młynka, panierować w mące, jajku i bułce tartej , smażyć najlepiej na smalcu na złoty kolor.
Podawać obłozone pieczarkami z ziemniakami młodymi z wody z koperkiem i sałatą.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/05/schaboszczak-z-pieczarkami.html