Wykonanie
Pyszny obiad dla całej rodziny, bez większych wydatków i poświęcenia :)
700 - 800 gramów
schabu bez kości350 gramów
pieczarek1 duża
cebulasól,
pieprzjajo do obtaczania roladek
bułka tarta do panierki
Schab myjemy, osuszamy, kroimy na około 6 plastrów, rozbijamy je cienko, posypujemy
solą i
pieprzem, odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Pieczarki dokładnie myjemy, ścieramy na dużych oczkach, przesmażamy z posiekaną
cebulą na niewielkiej ilości
oleju do całkowitego wytracenia wilgoci, lekko solimy i dodajemy
pieprz. Następnie odsączamy z tłuszczu, przekładamy do miseczki, schładzamy.Płaty
mięsa smarujemy farszem, zwijamy ściśle, możemy ewentualnie spiąć sobie każdą szpadkami.
Najpierw obtaczamy w rozbełtanym
jaju, następnie w
tartej bułce. Smażymy na złoto na
oleju ze wszystkich stron (pod przykryciem na średnim ogniu).Od razu podajemy z ulubionymi dodatkami.