Wykonanie
Nasz niedzielny obiadek :)
600 gramów
schabu bez kości200 gramów
kapusty kiszonej100 gramów
pieczarek1 mała
cebulajajo do obtaczania
bułka tarta do obtaczania
sól,
pieprzKapustę przepłukać pod bieżącą
wodą, odcisnąć, posiekać, zalać
wodą, ugotować do miękkości, schłodzić, odcisnąć, posiekać ponownie.
Schab pokroić na kotlety ( u mnie z tej porcji wyszło 5 sztuk), rozbić cienko, oprószyć
solą i
pieprzem.
Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na
oleju, kiedy będą już prawie gotowe dodać posiekaną
cebulkę, smażyć do zeszklenia
cebuli, farsz odcisnąć z tłuszczu, schłodzić.Na rozbite kotlety nakładać farsz, zwijać ściśle.
Roladki obtaczać w rozbełtanym
jaju, następnie w
bułce tartej, smażyć na złoto.