Wykonanie
Prosta przekąska, czy też dodatek do obiadu. Robiłam wielokrotnie, lecz umknęło mi, iż nie mam przepisu na blogu. Może jednak przepis przyda się początkującej osobie. Dodałam trochę
ziół, co wzbogaciło ich smak.

Składniki:250g
pieczarek2
jajkaszklanka
bułki tartej2 szczypty
soliszczypta
pieprzu kolorowegoszczypta
oreganotłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
Pieczarki oczyszczamy miękką szczotką, następnie obieramy, odcinamy ogonki,Rozbijamy
jajka w głębokim talerzu, dodajemy
sól,
pieprz i
oregano, roztrzepujemy
jajka.Do drugiego talerza przesypujemy
bułkę tartą.
Pieczarki panierujemy maczając każdą w
jajku następnie w
bułce tartej (dwa
razy)Na rozgrzaną patelnię wlewamy tłuszcz (u mnie
oliwa) smażymy partiami
pieczarki z obu stron na rumiano.Przekładamy na papierowy ręcznik, aby obciekł tłuszcz. Podajemy