Wykonanie


1 op spaghetti400 g
wieprzowiny z
łopatki1
por1
bakłażan1
pomidor4 ząbki
czosnkupół
papryczki chili2 łyżki
octu balsamicznego1 łyżka
sosu sojowegosólpieprzszczypta
bazylii1 łyżeczka
majeranku1 łyżeczka
cukruwodatłuszcz do smażeniaświeży
majeranek do posypania
Mięso pokroić w plasterki , ok 3x5 cm.
Bakłażan pokroić na plastry i posolić, odstawić.
Por pokroić ukośnie.Na dno garnka dać łyżkę tłuszczu, włożyć
mięso i
czosnek, smażyć od czasu do czasu mieszając aż do odparowania. Dodać
por, drobniutko posiekaną
chili, podlać pół szkl
wody, dodać
ocet balsamiczny i
sos sojowy oraz
przyprawy, i wypłukany i przekrojony na mniejsze kawałki
bakłażan, dusić do miękkości, podlewać w razie wyparowania.Na koniec dodać pokrojony
pomidor i jeszcze chwilę poddusić.
Makaron ugotować al'dente, podawać z
mięsem i wytworzonym sosem. Posypać listeczkami
majeranku