Wykonanie
ciasto
400 g
mąki250 g
margaryny100 g
cukruszczypta
proszku do pieczeniacukier waniliowy2
jajkado brązowych 2 łyżeczki
kakaomasa;1 szkl mielonych
orzechów0,5 szkl
mleka3/4 szkl
cukru pudru1 łyżka
rumu2 łyżeczki
kakao200 g
masłaZagnieść ciasto z podanych składników, przy białych nie dodawać
kakao, do brązowych dodać.Uformować wałeczek, pociąć na małe kawałeczki, Przy pierwszych próbach sprawdzać piekąc po 1-2 szt by nie były za duże ani za małe.masa:
Mleko zagotować , zalać
orzechy, wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Margarynę utrzeć z
cukrem, partiami dodać
orzechy i
kakao, a następnie
rum. Masę miksować ok 5 min. Schłodzić w lodówce.Orzeszki nadziewać masą, posypać
cukrem pudrem.