ßßß
ciasto
400 g mąki250 g margaryny100 g cukruszczypta proszku do pieczeniacukier waniliowy2 jajkado brązowych 2 łyżeczki kakaomasa;1 szkl mielonych orzechów0,5 szkl mleka3/4 szkl cukru pudru
1 łyżka rumu2 łyżeczki kakao200 g masłaZagnieść ciasto z podanych składników, przy białych nie dodawać kakao, do brązowych dodać.Uformować wałeczek, pociąć na małe kawałeczki, Przy pierwszych próbach sprawdzać piekąc po 1-2 szt by nie były za duże ani za małe.masa:Mleko zagotować , zalać orzechy, wymieszać i odstawić do wystudzenia.Margarynę utrzeć z cukrem, partiami dodać orzechy i kakao, a następnie rum. Masę miksować ok 5 min. Schłodzić w lodówce.Orzeszki nadziewać masą, posypać cukrem pudrem.