ßßß

3 plastry schabu80 g orzechów mieszanych, laskowe włoskie80 g suszonych śliwek2 jajka3 łyżki tartej bułki1 łyżeczka miodusólpieprzbułka tarta do panierowania,tłuszcz do smażeniaPlastry schabu rozbić młotkiem do mięsa na równe duże płaty.Orzechy i śliwki drobno posiekać, dodać 3 łyżki bułki tarte, miód, sól ipieprz do smaku oraz jajko i wymieszać. Nadzienie rozdzielić na 3 równeczęści, rozsmarować na schabie i zwinąć ciasno, nie spinać. Panierować wjajku i bułce. Usmażyć na wolnym ogniu ze wszystkich stron, pozostawić podprzykryciem na malutkim ogniu na 10 min. Można też wstawić na 10-15 min dopiekarnika.Podawać z pieczonymi ziemniakami, lub frytkami i surówką z pora i marchewkidoprawioną śmietaną .Przepis wziął udział w konkursie na stronie"Klasycznie i smacznie"Nagrodzony pysznym winkiemI publikacją na stroniehttp://www.klasycznieismacznie.pl/authorsView,7,renata-pyzik-gotowanie-jest-latwe,PL
Opublikowany w