Wykonanie
3 plastry
schabu80 g
orzechów mieszanych, laskowe włoskie80 g suszonych
śliwek2
jajka3 łyżki
tartej bułki1 łyżeczka
miodusólpieprzbułka tarta do panierowania,tłuszcz do smażeniaPlastry
schabu rozbić młotkiem do
mięsa na równe duże płaty.
Orzechy i
śliwki drobno posiekać, dodać 3 łyżki
bułki tarte,
miód,
sól i
pieprz do smaku oraz
jajko i wymieszać. Nadzienie rozdzielić na 3 równeczęści, rozsmarować na schabie i zwinąć ciasno, nie spinać. Panierować w
jajku i
bułce. Usmażyć na wolnym ogniu ze wszystkich stron, pozostawić podprzykryciem na malutkim ogniu na 10 min. Można też wstawić na 10-15 min dopiekarnika.Podawać z pieczonymi
ziemniakami, lub frytkami i surówką z
pora i
marchewkidoprawioną
śmietaną .Przepis wziął udział w konkursie na stronie"Klasycznie i smacznie"Nagrodzony pysznym
winkiemI publikacją na stroniehttp://www.klasycznieismacznie.pl/authorsView,7,renata-pyzik-gotowanie-jest-latwe,PL
Opublikowany w