600 g mięsa mielonego z łopatki1 bułeczka czerstwasólpieprz1 jajkoprzyprawa do mięsa mielonego2 łyżki tartej bułkifarsz szpinakowy;200 g szpinaku mrożonego2 ząbki czosnku1 mała cebulaszczypta majerankuszczypta bazyliitłuszcz do smażeniaBułkę namoczyć w wodzie, wycisnąć ale nie do końca, lepiej żeby trochę wody zostało.Dodać jajko i przyprawy, wymieszać dobrze wyrabiając.farsz; Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać tłuszcz , wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek, przyrumienić chwilę i dodać szpinak, przyprawić i ciągle mieszając odparować.Na folii rozłożyć mięsną masę równomiernie na prostokąt.Na mięso równomiernie rozłożyć farsz szpinakowy.Przytrzymując brzeg folii zrolować całość i ostrożnie przykryć foremką keksówką uprzednio posmarowaną i posypaną tartą bułką, po czym przy pomocy deseczki szybko odwrócić by rolada znalazła się w formie. Posypać tarą bułką wygładzić i skropić oliwą.Piec ok 50- 60 min w temp 200 stPodawać z młodymi ziemniaczkami z wody z koperkiem i sałatką.