ßßß
 
            
         Dzisiejszy przepis to propozycja na faszerowane kotleciki. Pyszne nadzienie to coś, co niezwykle odmienia smak każdego mięsa; powoduje, że zwykła potrawa wydaje nam się atrakcyjniejsza i smaczniejsza. Przy tym daniu należy tylko uważać, żeby do mięsa nie wsypać zbyt dużo soli, ponieważ słony smak kotleciki zawdzięczają już fecie. Smacznego:)ok 400-500g mielonego mięsa wieprzowego,mała, pokrojona w kosteczkę cebula ( uprzednio przesmażona),mała bułka,jajko,sól, pieprz,majeranek, przyprawa do mięsa mielonego, granulowany czosnek,bułka tarta,ser feta,czerwona papryka pokrojona w kostkęBułkę moczymy w wodzie lub mleku i po chwili dokładnie odciskamy, łączymy z mięsem i cebulą. Dodajemy przyprawy do smaku, jajko i dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy z mięsa kulkę, spłaszczamy i na środek wkładamy kawałek sera feta i paprykę. W dłoniach formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Dzisiejszy przepis to propozycja na faszerowane kotleciki. Pyszne nadzienie to coś, co niezwykle odmienia smak każdego mięsa; powoduje, że zwykła potrawa wydaje nam się atrakcyjniejsza i smaczniejsza. Przy tym daniu należy tylko uważać, żeby do mięsa nie wsypać zbyt dużo soli, ponieważ słony smak kotleciki zawdzięczają już fecie. Smacznego:)ok 400-500g mielonego mięsa wieprzowego,mała, pokrojona w kosteczkę cebula ( uprzednio przesmażona),mała bułka,jajko,sól, pieprz,majeranek, przyprawa do mięsa mielonego, granulowany czosnek,bułka tarta,ser feta,czerwona papryka pokrojona w kostkęBułkę moczymy w wodzie lub mleku i po chwili dokładnie odciskamy, łączymy z mięsem i cebulą. Dodajemy przyprawy do smaku, jajko i dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy z mięsa kulkę, spłaszczamy i na środek wkładamy kawałek sera feta i paprykę. W dłoniach formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.