ßßß Cookit - przepis na kotlety mielone z papryką i fetą

kotlety mielone z papryką i fetą

nazwa

Wykonanie

Dzisiejszy przepis to propozycja na faszerowane kotleciki. Pyszne nadzienie to coś, co niezwykle odmienia smak każdego mięsa; powoduje, że zwykła potrawa wydaje nam się atrakcyjniejsza i smaczniejsza. Przy tym daniu należy tylko uważać, żeby do mięsa nie wsypać zbyt dużo soli, ponieważ słony smak kotleciki zawdzięczają już fecie. Smacznego:)
ok 400-500g mielonego mięsa wieprzowego,
mała, pokrojona w kosteczkę cebula ( uprzednio przesmażona),
mała bułka,
jajko,
sól, pieprz,majeranek, przyprawa do mięsa mielonego, granulowany czosnek,
bułka tarta,
ser feta,
czerwona papryka pokrojona w kostkę
Bułkę moczymy w wodzie lub mleku i po chwili dokładnie odciskamy, łączymy z mięsem i cebulą. Dodajemy przyprawy do smaku, jajko i dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy z mięsa kulkę, spłaszczamy i na środek wkładamy kawałek sera feta i paprykę. W dłoniach formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Źródło:http://lekcjewkuchni.blogspot.com/2014/09/kotlety-mielone-z-papryka-i-feta.html