Wykonanie
Dzisiejszy przepis to propozycja na faszerowane kotleciki. Pyszne nadzienie to coś, co niezwykle odmienia smak każdego
mięsa; powoduje, że zwykła potrawa wydaje nam się atrakcyjniejsza i smaczniejsza. Przy tym daniu należy tylko uważać, żeby do
mięsa nie wsypać zbyt dużo
soli, ponieważ słony smak kotleciki zawdzięczają już fecie. Smacznego:)ok 400-500g
mielonego mięsa wieprzowego,mała, pokrojona w kosteczkę
cebula ( uprzednio przesmażona),mała
bułka,
jajko,
sól,
pieprz,
majeranek,
przyprawa do mięsa mielonego, granulowany
czosnek,
bułka tarta,
ser feta,
czerwona papryka pokrojona w kostkę
Bułkę moczymy w wodzie lub
mleku i po chwili dokładnie odciskamy, łączymy z
mięsem i
cebulą. Dodajemy
przyprawy do smaku,
jajko i dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy z
mięsa kulkę, spłaszczamy i na środek wkładamy kawałek
sera feta i
paprykę. W dłoniach formujemy kotlety. Obtaczamy w
bułce tartej i smażymy na złoty kolor.