ßßß

mostek cielęcy ok 1 kg na marynatę;szczypta majerankupół łyżeczki tymiankuszczypta oreganopół łyżeczki rozmarynupół łyżeczki papryki słodkiej3 ząbki czosnkuoliwasólpieprz
Mięso oczyścić z błon, poporcjowac i umyć. Produkty na marynatę wymieszać, dodać ok 2 łyzki octu balsamicznego i trochę oliwy ok 3-4 łyżki.Mięso włożyć do miski i zalać marynatą. Odstawić na ok 12 godzin.Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu i przyrumienić na ostrym ogniu wszystkie kawałki cielęciny, przełożyć do naczynia do duszenia, dodać resztę marynaty, pokrojoną cebulę, paprykę i marchewkę posiekaną w spore kawałki. Włożyć gałązki tymianku i dusić na wolnym ogniu ok 1 godzinę. W połowie duszenia na drugiej patelni przyrumienić przekrojone na pół pieczarki i dodać do cielęcinyPodawać z sezonowymi sałatkami, fasolką szparagową i pieczonymi ziemniaczkami.