Wykonanie
Aromatyczne i smaczne danie
mięsne z piekarnika. Dodatki warzywne możemy dobierać według własnego upodobania. W moim schabie znalazła się
cebula i
papryka.

Składniki :- około 1,5 kg
schabu bez kości,-
cebula,-
papryka świeża,-
sól,
pieprz,-
papryka słodka mielona,- świeży i suszony
rozmaryn,- świeży i suszony
tymianek,-
majeranek,-
czosnek granulowany.Wykonanie :

Mięso naciąć w plastry, nie przecinając do końca. Wszystkie
przyprawy ( oprócz świeżych) w równych ilościach wymieszać i natrzeć nimi
mięso. W nacięcia wkładać krążki
cebuli i paski
papryki. Posypać świeżymi
ziołami i włożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć i piec w piekarniku, w temperaturze około 180 stopni, przez 1,5 - 2 godzin w zależności od grubości
schabu. Miękkość sprawdzić wbijając szpikulec lub odskubać kawałek
mięsa i posmakować.Jeśli jest miękkie naczynie odkryć i piec do lekkiego zrumienienia.Polecam również
schab nadziewany
suszonymi pomidorami i
schab kresowy