ßßß

1,5 kg ryby1 cebula1 marchewka6 ziaren ziela angielskiego6 ziaren jałowcapieprz ziarnisty 0,5 łyżeczki1 łyzka cukru1 łyżeczka soli1 łyżeczka gorczycy białej1 szkl octu1,5 szkl wody2 łyżki koncentratu pomidorowego3 jajkamąka do panierowaniabułka tarta do panierowaniaRyby oczyścić pokroić w dzwonka, skropić sokiem z cytryny . Panierować w mące jajku i bułce tartej, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.Usmażone ryby ułożyć w naczyniu.Przygotować z podanych składników zalewę. Cebule pokroić w plasterki, dodać marchewkę pokrojoną na plasterki, dodać przyprawy koncentrat cukier, sól i zagotować.Gorącą zalewą zalać ryby i obłożyć cebulką i marchewką z zalewy, można warstwami.Pojemnik przykryć i odstawić na co najmniej 24 g