Wykonanie
Były już skrzydeka w zalewie octowej -tym razem troszkę inaczej , ale również smaczne..Najlepiej smakują na drugi dzień..Ja zrobiłam je w czwartek wieczorem , a dziś już prawie znaku po nich nie ma...2 kg skrzydełek2
jajkabułka tarta1 szkl.
octu5 szkl.
wody3/4 szkl.
cukru1 łyżka
soli1 mały słoiczek
koncentratu pomidorowego2
cebule4
ziela angielskie3
liście lauroweSkrzydełka umyć,odciąć końcówki, przeciąć na pół i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć, maczać w roztrzepanym
jajku, obtoczyć w
bułce tartej i usmażyć.
Ocet,
wodę,
cukier,
sól, ziele, listek i pokrojoną
cebulę zagotować, dodać
koncentrat pomidorowy i jeszcze raz zagotować. Usmażone skrzydełka ułożyć w pojemniku i zalać gorącą zalewą. Odstawić w zimne miejsce. Najlepiej smakują na drugi dzień.