Wykonanie

Nie było mnie tu jakiś czas...ale to z braku wolnego czasu ..i nadal mam mało tego wolnego czasu.. A taką
rybkę robiłam na wigilię..1 ,5 kg
rybyjajkobułka tarta1 szkl.
octu4 szkl.
wody6 łyżek
cukru2 łyżki
soli3 ziarna
ziela angielskiego1
listek laurowy2 duże
cebuleRyby pokroić na kawałki, obtoczyć w
jajku a następnie w
bułce i usmażyć na złoty kolor na
oleju.Usmażone
ryby ułożyć w naczyniu.Wszystkie składniki na zalewę oprócz
cebuli, umieścić w garnku i doprowadzić do zagotowania.
Cebulę pokroić w
pióra i dodać do zalewy ,gdy zacznie się gotować.Całość gotować chwilkę na gazie i odstawić do przestudzenia.Zimną zalewą zalać
ryby i odstawić do lodówki.