ßßß


600 g karkówki2 czerwone cebule2 jabłka1 łyżeczka rozmarynu2 łyżki miodutłuszcz do smażeniapół ostrej papryczki1 marchewka150 ml czerwonego winapół szkl wodysól pieprzszczypta majeranku2 łyżki śmietany 18%Mięso oczyścić umyć, na patelni rozgrzać dwie łyżki tłuszczu położyć mięso i obsmażyć na rumiany kolor ze wszystkich stron. Dodać obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych pokrojone jabłka, marchewkę i cebulę pokrojoną w piórko i rozmaryn. Podlać winem dodać szczyptę majeranku, posiekaną papryczkę sól i pieprz. Dusić pod przykryciem, dolewać wodę. w połowie duszenia dodać miód i wymieszać lekko. Dusić ciągle aż do miękkości.Wyjąc mięso, sos zmiksować blenderem i dodać 2 łyżki śmietany. Podgrzać.Mięso pokroić na plastry podawać z pure ziemniaczanym i marynowaną dynią lub inną marynatą .Przepis opublikowany w