Wykonanie
5 placków Tortilla3 udka2
marchewki1
pietruszkacebula1 łyżeczka kucharka1 czerstwa
kajzerkasólpieprzodrobina
chiligarść
natki pietruszkigarść
natki selera2
jajkado panierowania1
jajkobułka tarta wymieszana z ziarnem
sezamutłuszcz do smażeniaUdka ugotować z
marchewką,
pietruszką,
cebulą i kucharkiem, doprawić do smaku
solą i
pieprzem by otrzymać dobry rosół.Udka i
marchewkę wyjąć, przestudzić i oddzielić od kości.Zmielić
mięso,
marchewkę i uprzednio namoczoną w
mleku kajzerkę. Dodać
przyprawy,
natkę pietruszki i
selera, oraz
jajka i wymieszać na jednolitą masę.Smarować placki masą
mięsną, zrolować i ciąć ukośne ok 3 cm kawałki, spiąć wykałaczką.. Panierować w
jajku i
bułce wymieszanej z
sezamem, Smażyć na złoty kolor. Podawać z gorącym rosołem.