ßßß
Cookit - przepis na Chińskie pierożki w Polskim rosole.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Chińskie pierożki w Polskim rosole.
Składniki
Mąka
Sól
Proszek do pieczenia
Smalec
Mięso mielone
Fasola biała
Owoce
Kardamon
Zioła prowansalskie
Imbir
Sos sojowy
Czosnek
Cukier
Chili
Sezam
Szczypiorek
Wykonanie
na ciasto300 gr
mąki
pół łyżeczki
soli
pół łyżeczki
proszku do pieczenia
1 łyżeczka
smalcu
200 ml wrzątkunadzienie;450 gr
mięsa mielonego
indyczego3 łyżki
białej fasoli
(może być z puszki)3
owocki
kardamonu
szczypta
ziół prowansalskich
pół łyżeczki
imbiru
2 łyżki
sosu sojowego
1 ząbek
czosnku
1 łyżeczka
cukru
1 mała
papryczka chili
1 łyżka
sezamu
1 łyżka siekanego
szczypiorku
Mięso
lekko wysmażyć, dodać
przyprawy
,
czosnek
, posiekaną papryczkę i
fasolę
, podusić ok 10 min. przełożyć do robota i wszystko zmiksować na pastę.Do pasty dodać
sezam
i
szczypiorek
. Wymieszać.ciasto; W misce wymieszać
mąkę
z
solą
,
proszkiem do pieczenia
i
smalcem
, zalać wrzątkiem i szybko zgnieść na jednolite ciasto.Ciasto wałkować cienko jak na tradycyjne pierożki, kroić w kwadraty , nakładać nadzienie i formować sakieweczki, górę ucinać.Gotować na parze ok 10 min.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/11/chinskie-pierozki-w-polskim-rosole.html
Przepisy powiązane
Sakiewki Chińskie
Schab w sosie sezamowym!
Chińskie placki ze szczypiorkiem - Cong You Bing
Dyniowe pancakes z miodem z mniszka
Kurczak imbirowo-czosnkowy
Składniki powiązane (0)