na 3 osoby3 nieduże udka1 cebulabulion z kostki 1 szt3 papryki1 saszetka kaszy gryczanej1 kostka sera1 jajkosólpieprz200 ml jogurtu naturalnego2 łyżeczki mąki kukurydzianejKaszę ugotować w osolonym wrzątku. wystudzić i wymieszać z serem i jajkiem, oraz połową przyrumienionej cebuli. Przyprawić solą i pieprzem.Paprykę przygotować do nadziewania.. odciąć korzonki ok 1 cm z miąszem wydrążyć gniazda nasienne i nadziać kaszą .. zamykając odciętym kapelusikiem.Udka oczyścić obrać ze skórki i obsmażyć na suchej teflonowej patelni. Dodać cebulkę i podlać ok 3/4 szkl wody, dodać bulion.. poddusić ok 15 min i zrobić miejsce na papryki .. Ułożyć papryki obok udek, przykryć i dusić ok pół godziny.. Wyjąc udka i papryki na talerze. Jogurt wymieszać z mąką kukurydzianą i dodać do sosu. Szybko zagotować i polać gotowe danie.