Wykonanie
Składnikigarść
suszonych grzybów200g
kaszy gryczanej30 dag świeżej
wątróbki z drobiu2
cebule250g boczniaków2
jajka1
jogurt naturalnysól,
pieprzSposób przygotowaniaNamoczone wcześniej
grzyby gotujemy w wodzie, w której się moczyły. Miękkie wyjmujemy łyżką cedzakową, dolewamy około 1 szklankę
wody, solimy, sypiemy
kaszę i gotujemy do całkowitego wchłonięcia płynu.Boczniaki kroimy w paseczki i podsmażamy na zeszklonej
cebuli. Doprawiamy
sola i
pieprzem.Drugą
cebulę i pokrojoną
wątróbkę podsmażamy osobno. Do
wątróbki dodajemy
cebulę, boczniaki i pokrojone drobno ugotowany
suszone grzyby. Smażymy razem przez 10 minut.Miękką, sypką
kaszę łączymy z
wątróbką i
grzybami, wykładamy do żaroodpornego naczynia.
Jajka roztrzepujemy z
jogurtem, doprawiamy
solą i
pieprzem i zalewamy
kaszę.Zapiekamy przez około 45 minut w temperaturze 180-200 stopni.RadyBoczniaki to był eksperyment, chciałam zobaczyć jak smakują, można wykorzystać
pieczarki :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL