Wykonanie
-ciasto-Skł; 2 szkl.
mąki3/4 szkl.
cukru2
żółtka1
jajko1 łyżka
śmietany0,5 kost.
margaryny1 łyżeczka prosz. do piecz.Zagnieść. Upiec dwa cienkie placki.-ciasto II-Skł; 4
jajka3/4 szkl.
cukrucukier waniliowy1,5 szkl.
mąki4 łyżki
wody1 łyżeczka prosz. do piecz.aromatUbić. Upiec na złoty kolor ok. 30 min.-masa śliwkowa-Skł; 30 dkg.
powideł śliwkowych0,5 szkl. siekanych
orzechów15 dkg.
rodzynekWymieszać.-masa kokosowa-Skł; 20 dkg. wiórek
kokosowych2szkl.
mleka0,5 szkl.
cukru1
margarynaWiórki ugotować na
mleku.
Margarynę utrzeć z
cukrem, stopniowo dodać masę
kokosową.Do smaku dodać
sok z cytryny.PRZEŁOŻENIE - placek kruchy, powidła,
biszkopt, masa, placek kruchy, polewa, wiórki lub
orzechy.