Składniki:3 średnie marchewki3 średnie korzenie pietruszkipół średniego selera4 niewielkie ziemniaki1 większe jabłko3 ogórki kiszone3 duże jajka1 puszka groszku k onserwowego1 puszka fasoli czerwonej konserwowejmały słoik majonezupół porapieprzsólWykonanie:Warzywa myję i gotuję w mundurkach aż będą miękkie, ale nie rozgotowane. Ziemniaki w mundurkach (ok. 30 min), marchew, pietruszka oraz seler (40 min) do miękkości. W szybkowarze gotuję ok. 10 minut od zasyczenia gwizdka. Ugotowane warzywa wyjmuję i odstawiam do całkowitego ostudzenia, po czym obieram ze skórek i kroję w małą kostkę. Jajka gotuję oddzielnie na twardo, studzę i obieram, po czym kroję w małą kosteczkę. Ogórki kiszone, groszek i fasolę odcedzam z zalewy. Ogórki i pora drobno kroję i dodaję razem z groszkiem i fasolą do pokrojonych warzyw i jajek. Jabłko obieram i również kroję w małą kostkę i dodaję do reszty składników. Na koniec dodaję majonez. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszam, po czym wstawiam do lodówki do schłodzenia i aby wszystkie składniki się ze sobą "przegryzły".Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila [email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.