Wykonanie
W ciepłe dni śniadania z lodówki rządzą.Słoiczkowy
kuskus świetnie chłodzi, a do tego smakuje jak
lody.A dodatek
kalafiora... to strzał w dziesiątkę!Nadał delikatnej
słodyczy, a całość zyskała na konsystencji, która stała się lekko "ryżowa"... w
sumie danie smakowało trochę jak
pudding ryżowy.***Chociaż i tak nad morzem chyba najzimniej, co bardzo mnie cieszy :)

Ekologiczny lodówkowy
kuskus orkiszowy Symbio na bazie
kalafiorowo-
poziomkowo-
kokosowego* puree słodzony ekologicznym
dżemem klonowo-
truskawkowym (Biosyrop.pl) podany z
truskawkami,
miętą i
mango
* puree z ugotowanego
kalafiora +
poziomki +
miód z
poziomkami (
Pole na
Stole) +
chipsy kokosowe (Tropicai)

/1 porcja/60 g ekologicznej
kaszy kuskus orkiszowej (4 łyżki)dowolny
napój roślinnygarść
truskawekgarść poziomekkilka plasterków
mango1 łyżka poziomek w miodzie1 łyżka
dżemu truskawkowo-klonowegokubeczek
jogurtu sojowegołyżka
mąki kokosowejpuree z ugotowanego
kalafiora (250 g)garstka
chipsów kokosowych2 łyżki mielonego
siemienia lnianegoKaszę kuskus zalać
gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad jej poziom.Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Jogurt zmiksować z
miodem,
dżemem klonowym, puree i
poziomkami.Dodać
siemię lniane,
mąkę kokosową i ponownie zmiksować.
Kaszę ostudzić i połączyć z masą
jogurtową.Dodać część
truskawek i
chipsy kokosowe. Wymieszać.Przełożyć do słoiczka, na wierzchu udekorować
truskawkami i
mango.Włożyć na noc do lodówki.Rano wyjąć, udekorować
miętą i podawać.Smacznego!