Wykonanie

Składniki na ciasto naleśnikowe:1 szklanka
wody2 szklanki
mąki2
jajka3 łyżki
olejuszczypta
soliSkładniki na farsz:1/2 kg
mięsa wieprzowego1 puszka
fasoli czerwonej1 puszka
groszku konserwowego1 puszka
kukurydzy1
czerwona papryka1
zielona papryka1
żółta papryka20 dag
pieczarek3
ogórki konserwowe1 duża
czerwona cebula1 duża łyżka
przyprawy do zup2
liście laurowe1 łyżeczka
tymianku3
ziela angielskie2 łyżki
olejusól i
pieprz do smakuPonadto:
olej do smażenia naleśnikówDo miski wlej
wodę, dodaj
jajka,
sól,
olej i
mąkę. Wszystko razem dokładnie wymiksuj, tak aby powstało ciasto bez grudek.

Miksowanie ciasta.........................Na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością
oleju, przy użyciu chochelki nalej ciasto tak aby pokryło jej całą powierzchnię cienką warstwą.

Smażenie placka naleśnikowego..................................Smaż z obu stron na złoty kolor. I tak po kolei smaż naleśniki, aż do wyczerpania ciasta.

Usmażone placki naleśnikowe...............................Pokrojone w grubą kostkę
mięso podsmaż na
oleju na złoto-brązowy kolor.

Smażenie
mięsa..........................................Do podsmażonego
mięsa dodaj
ziele angielskie,
liść laurowy ,
tymianek i podlej
wodą tak aby przykryła
mięso. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i duś na wolnym ogniu do miękkości
mięsa. Do podduszonego
mięsa dodaj: pokrojone w kostkę
ogórki, poszatkowane w plasterki
pieczarki i oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paseczki
paprykę (zieloną, czerwoną i żółtą),odcedzony
groszek,
kukurydzę i
czerwoną fasolę, obraną i pokrojoną w kostkę
cebulę,
przyprawę do zup.
Mięsko z warzywami..........................Wszystko razem doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez około 10-15 minut . Dopraw
pieprzem i
solą.Na placek naleśnikowy nałóż farsz
mięsno-warzywny.

Nakładanie farszu..................................
Zwiń placek naleśnikowy z farszem tak aby postał rulon.

Naleśnikowe rulony................................I tak po kolei aż do wyczerpania składników. Najlepiej smakują na gorąco. Smacznego !

Naleśniki po meksykańsku............................................